SHELL OMALA S4 WE-ШЕСТ ПРИЧИНИ ЗА ИЗБОР

Редукторни масла Shell Omala S4 WE- висококачествени синтетични масла за индустриални редуктори, за силнонатоварени червячни предавки . Използват се при тежки условия на работа.

 

Тези масла се произвеждат с използване на специално подбрани полиалкиленгликолови базови масла и присадки. Маслото осигурява отлично смазване и увеличава експлоатационния период.

 

 А/  Масла Shell.  Масла Shell Omala S4 WE – област на приложения

 

1. Закрити промишлени зъбни предавки, работещи в тежки условия като:

– високи натоварвания

– много ниски или високи външни температури

– широк диапазон на работната температура

 

2. Червячни предавки

 

3. Елементи на търкалящи и плъзгащи лагери

 

4. Инсталации като каландри, с високи работни температури на маслото в обема.

 

5. Особено се препоръчва за някои системи с “ пожизнена“ смазка. Това са труднодостъпни места за смазване и системи с рядко обслужване/редуктори за ветрогенератори/

 

Б/ Шест причини за избор на редукторни масла Shell Omala S4 WE:

 

1. Отлична окислителна и термична стабилност, което увеличава експлоатационния живот на маслото.

 

2. Превъзходна товароносеща способност и устойчивост на микропитинг.

Питингът е основна повреда на търкалящите лагери. Той възниква само при обилно мазане от действието на циклични контактни напрежения. Проявява се като малки разпръснати ямички/ шупли, вдлъбнатини/, с тъмно дъно, върху работната повърхност. Възниква след продължителна работа, при нормални условия. Причинява повишен шум и вибрации в лагера, с което го прави неработоспособен.

 

3. Отличното смазване подобрява ефективността на редукторите.

 

4. Значително удължен интервал за смяна на маслото. Колкото е по-дълъг срокът на експлоатация на маслото, толкова по-малко грижи и разходи има по техническото обслужване на системата.

 

5. Отлична защита срещу ръжда и корозия на всички метални повърхности.

 

6. Допринася за икономия на енергия и понижаване на работните температури в червячните редуктори. Стендовите изпитания показват повишаване на работната ефективност до 15% в сравнение с минералните масла и до 11% в сравнение със синтетичните масла.

Внимание: Редукторни масла Shell Omala S4 WE не са съвместими с минерални или други синтетични масла, защото имат за база полиалкилгликол. Преди смяна системата трябва да се промие с минимално количество от същото масло, без да се натоварва. Източва се докато е още топло.

 

Виж повече: Shell Omala S4 WE – TDS