8 ПРЕИМУЩЕСТВА НА МАСЛА SHELL HELIX ULTRA

Те Ви  осигуряват 8 преимущества, които, със сигурност,  ще подобрят живота ви. Може би ще ви бъде интересно да се запознаете с тях. Преценете доколко тези масла могат да ви бъдат полезни.

 

1. Първо преимущество -Осигуряват заводска чистота на двигателя. Постига се чрез комбиниране на две технологии:  1.1.  Shell PurePlus-получаване на базово масло от природен газ и е почти без примеси,  1.2. Active Cleansing- свързана с миещите присадки. Обединяването на тези две технологии позволява да се получат оригинални синтетични масла Shell Helix Ultra, които осигуряват абсолютна чистота .

 

 2. Второ преимущество- Ниска изпаряемост, което намалява  и доливането на масло. 

 

 3. Трето преимущество – Отлични характеристики при отрицателни температури. Оригинални синтетични масла Shell Helix Ultra осигуряват безпроблемно стартиране  на двигателя дори и до минус 40 градуса по  Целзий. По този начин маслото веднага достига до всички триещи се метални части.

 

4. Четвърто преимущество – Стабилност и устойчивост на експлоатационните свойства. Съставът на маслото гарантира абсолютна защита на двигателя. Базовото масло, получено от природен газ , е почти без примеси. В комплект с миещите присадки, това масло запазва своята основна функция- да смазва. Независимо каква е околната температура и тази на двигателя Shell Helix Ultra запазва своите превъзходни качества.

 

5. Пето преимущество -Икономия на гориво- ефективна до 2,5 %, вследствие на ниския вискозитет и почти липсващо триене.

 

6. Шесто  преимущество – Тези масла са преминали през суровите изпитания в болидите на Ferrari , по пистите на Формула 1, където условията са екстремални.Резултатите от тези тестове са повече от отлични. Доказателство за тези твърдения са дългогодишните успехи и класирания в челните места на пилотите на Ferrari във Формула 1. От Shell с гордост съобщават, че състезателното гориво Shell V-Power и Shell Helix Ultra доставят 23,3% от общото увеличение на ефективността на задвижването на Scuderia Ferrari от края на сезона през 2014 г. Това означава, че Scuderia Ferrari може да премине половин секунда обиколка по-бързо със същото количество гориво. 

 

 7. Седмо  преимущество – Маслото спомага значително да се увеличи срока на живот на двигателя, предпазвайки го от корозия и износване.   

 

 8.Осмо преимущество – Съвместимо е с различни видове горива- бензин, дизел, биодизел, етанолови смеси.