SHELL HELIX ULTRA 0W-40

Описание: Напълно синтетично моторно масло, произведено по най-добрата рецепта на Shell за високопроизводителни двигатели.

 

Shell предложи напълно нов начин за производство на синтетични базови масла от природен газ с патентованата технология Shell PurePlus.  Shell Helix Ultra е линия от премиум моторни масла, създадени с уникалната технология на Shell PurePlus, която позволява да се получи двигателно масло, което активно помага да се поддържат чисти двигатели. Действието на масла Shell Helix се основава на технологията за активно почистване Active Cleansing.

 

Shell Helix Ultra 0W-40 осигурява:

• Безпрецедентна защита от утайки - никакво друго моторно масло не почиства двигателя по-добре; / въз основа на стендовите изпитания Sequence VG за седиментация на маслото с използване на 0W-40/.

 

• Характеристики с нисък вискозитет и ниско триене, които позволяват да спестят гориво до 1,9% повече; /  Въз основа на резултатите от теста за икономия на гориво по ACEA M 111 в сравнение с еталонните отраслови масла/.

 

• Отлична защита срещу износване и корозия; / в сравнение с масла, които отговарят на изискванията на стандартите на API SN, по резултатите от стендовите изпитания на двигателя   Sequence IVА и Sequence VIII, проведени от независима лаборатория/.

 

• облекчение при студен старт; / в сравнение с по-вискозни масла/.

 

• за бензинови, дизелови и газови двигатели, но също така подходящ за биодизелови, както и смеси на бензин и етанол.

Одобрения: API SN / CF; ACEA A3 / B3, АЗ / В4; толерантност към MB 229.5; VW 502.00 / 505.00; Porsche A40; Renault RN0700, RN0710. Съответства на спецификацията на Fiat 9.55535-Z2.